Две деца попаднаха в болница след катастрофи в Кърджали

Две деца са били настанени в болницата в Кърджали без животозастрашаващи травми след пътнотранспортни произшествия вчера. На бул.“Христо Ботев“ в областния град около 19,45 часа 47-годишен водач на „Сеат“ блъснал 10-годишно дете, което изскочило на пътното платно.  Около 20,30 часа във вилната зона на село Царевец 16-годишен с каруца ударил 8-годишен, който се придвижвал с велосипед. Тестовете за алкохол на двамата водачи са с отрицателни резултати. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Момчилград и Ардино за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. В 17,45 часа вчера в село Нановица бил проверен 34-годишен водач на „Фолксваген“. Тестът за алкохол отчел 2,72 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в управлението. Около 18,30 часа по пътя от село Кирково към село Шумнатица полицейски служители спрели лек автомобил „Опел“, управляван от 33-годишен. При направената проба за алкохол техническото средство отчело 2,53 промила. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Кирково. Разследващи полицаи продължават работата по случаите.

Специализирани операции. 350 моторни превозни средства са били проверени в хода на специализирана операция на територията на областта в периода от 21 май до 25 май с цел контрол на скоростните режими в населени и извън населени места, управление след употреба на алкохол и наркотици, неправилни маневри и отнемане на предимство. 146 са констатираните нарушения на ЗДвП, за които са съставени 18 акта и 100 фиша, заснети са били 28 клипа за превишена скорост.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини