Жълт код за бури и градушки в 14 области

До обяд на отделни места, а след обяд и вечерта над много райони ще се развие мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи от дъжд с гръмотевична дейност и условия за градушки. 

Заради преминаващ през страната студен фронт атмосферата ще бъде неустойчива. Силни гръмотевични бури и опасност от градушки има в Западна и Северна България. В тези райони е в сила жълт код за опасно време.

Предупреждението важи за София-област, София-град и областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра.

Максималните температури ще са от около 20 градуса по морския бряг до 30 градуса в крайните югозападни райони.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно висока облачност. След обяд на отделни места ще се развие и купеста. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 18-21 градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса. Вълнението на морето ще е предимно 2 бала, вечерта ще започне да се усилва.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Максимална температура на 1200 метра - около 19 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини