Кои са пасажерите от отклонения към Минск самолет, останали в Беларус?

Станаха ясни имената на тримата пасажери, които са останали в Беларус, след като полетът от Атина за Вилнюс, беше отклонен в неделя от беларуските власти и кацна в столицата Минск, съобщи Катимерини.

Налице са предположения, че те са свързани с беларуските спец служби и са участвали в операцията по отвличането на опозиционния беларуски журналист Роман Протасевич и приятелката му София Сапега, които бяха на борда.

Гръцкият гражданин Ясонас Зисис се свързал с изданието Катимерини и съобщил, че той е един от тримата, останали в Беларус. Зисис твърди, че е видял Протасевич, но не е имал идея кой е той. Зисис останал в Минск, тъй като това била и окончателната му дестинация, тъй като отивал при съпругата му, която е от Беларус, и живеела постоянно там.

Другите двама пасажери от полета на Райънеър, останали в Минск, са Александра Стабредова и Сергей Кулаков, съобщава още Катимерини, позовавайки се на беларуската телевизия. Причината била същата - окончателната им дестинация била Минск и те трябвало да се прехвърлят на полет от Вилнюс към беларуската столица.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини