Спецсъдът отрича да е разрешавал подслушване на служебния премиер

Специализираният наказателен съд не е издавал разрешение за прилагането на специални разузнавателни средства спрямо настоящия премиер, съобщава bTV по информация на съда.

От Спецсъда посочват, че е била извършена вътрешна проверка по повод "отправени внушения в публичното пространство" за това, че спецсъдът е издавал разрешения за прилагане СРС-та спрямо политически ангажирани фигури.

Проверката обаче е установила, че той не е издавал подобни разрешения.

"Дейността на СНС по прилагане на ЗСРС се проверява ежегодно от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. До момента в докладите не са констатирани никакви нарушения в тази дейност. Неколкократно е посочвано, че "съдебният контрол върху исканията за прилагане и използване на СРС е значително завишен", изтъкват от спецсъда.

Миналата седмица ген. Атанас Атанасов от "Демократична България" обяви, че има данни, че 32 политици от "Има такъв народ", ДБ и "Изправи се! Мутри вън!" са били подслушвани от звено "Вътрешна сигурност" на МВР, ГДБОП и ДАНС. За следени политици потвърди и служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той заяви и че спрямо премиера ген. Стефан Янев също е било прилагано СРС.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ju
    justice
    1 -1
    12:21, 25 май 2021
    Т.н. спец. съд е част от Шайката.
  • 2
    Az
    az
    1 0
    14:40, 25 май 2021
    Да не би да има някой, който да е очаквал да си признаят ...
    Че те за явни неща, отричат до последно, сега си мислят че са си прикрили следите, но не е точно така .
  • 3
    Чи
    Чичката
    0 0
    19:56, 25 май 2021
    Толкова ли е далече от ума , че е слушан законно някой като беглеца в Дубай , но са засечени сума ти народ , и то политици, които му се обаждат за инструкции.Ами да не са се обаждали и нямаше да бъдат " подслушани".

Още новини

Последни новини