Топ 10 на най-продаваните смартфони

След изключително силното представяне в края на 2020 г. Apple продължава да бъде безспорният лидер в продажбите на смартфони, сочат резултати на Counterpoint Research за първата четвърт на 2021 г. 

Цели 14% от всички продадени телефони в света са били с логото на компанията от Купертино, като нейните модели заемат първите четири позиции при 10-те най-продавани смартфона от началото на настоящата година. 

На първо място е обикновеният iPhone 12, а след него се нареждат респективно iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro и iPhone 11. 

Тези четири модела представляват 35% от всички приходи от продажби на телефони за периода, което е, меко казано, огромно постижение. 

Изненадващото в случая е, че iPhone 12 mini изобщо не фигурира в списъка, а на пето и шесто място застават Redmi 9A и Redmi 9. 

Останалите позиции в класацията се поделят между бюджетни модели на Samsung и Xiaomi, а други флагмани, освен тези на Apple, отсъстват. 

На седмо място е Samsung Galaxy A12, като след него се нареждат Redmi Note 9, Galaxy A215 и Galaxy A31. 

Samsung Galaxy S21 Ultra е телефонът, който е донесъл най-високи приходи на Samsung и е най-доходоносният след четирите модела iPhone, които доминират първите места по брой приходи. 

Цели шест от десетте модела, привлекли най-високи приходи, са разновидности на iPhone, три в списъка са дело на Samsung (Galaxy S21, S21 Plus и S21 Ultra), като само присъствието на Huawei P40 Pro нарушава доминацията им. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини