Американски градове останаха под вода след обилни валежи

Изображение 1 от 2

    В Тексас, Луизиана и Оклахома реките излязоха от бреговете си. Силните бури на места бяха съпроводени с градушки и торнадо.

    Кошмарът още не е свършил. Предупреждения за наводнения са издадени за южните щати, които през тази седмица вече бяха заляти от обилни валежи. Тежките метеорологични условия спряха електрозахранването на десетки хиляди, заплашиха домове и фирми и затвориха пътища и магистрали. Най-малко четирима са загинали в Луизиана.

    Тялото на 33-годишния Джъстин Томпсън е намерено в блокирано превозно средство, което е попаднало в капана на издигащите се води, а 40-годишният Алварадо Хермелиндо е намерен мъртъв в колата си, попаднала в канал в понеделник. Съобщава се за изчезване на друг пътник в превозно средство.

    В сряда в Калкасие 61-годишен мъж е бил открит в превозно средство, потопено под водата, а по-късно Министерството на здравеопазването на Луизиана заяви, че съдебният лекар в Източен Батън Руж е съобщил за смъртта на 76-годишен мъж, която се смята за свързана с бурята, защото той бил на кислород и е починал по време на прекъсване на електрозахранването.

    Три от смъртните случаи са станали в района на Батън Руж, а четвъртия е в Лейк Чарлз, според WAFB.

    Спасителните екипи са имали стотици повиквания в Луизиана и съседните Арканзас и Тексас. 

    Хюстън отчита почти два пъти над нормалните си валежи през май, а Ню Орлиънс - почти пет пъти, според AccuWeather.

    В Лейк Чарлз валежите вероятно ще достигнат прага за 100-годишно събитие. 400 до 500 сгради са били наводнени в понеделник.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини