Стрелецът в метрото е охранител, бил е със законен пистолет

Mъжът е прострелял жената, а след това се е самоубил със законно притежаван от него пистолет "Макаров", стана ясно за кървавия инцидент в софийското метро на метростанция Летище София. Жената с четири огнестрелни рани е приета в болница с опасност за живота.

На метростанция "Летище София" малко след 14 часа е станал инцидента. Тя е последната спирка по линията, затова и машинистът е слязъл от кабината си. Малко след това през отворената врата на една от мотрисите видял двете тела и сигнализирал полицията.

От болница "Св. Анна", където е откарана жената, съобщиха, че тя е оперирана, но все още в много тежко състояние с опасност за живота.

Все още се уточнява какви са били отношенията между мъжа и жената.

Знае се, че са живеели в София, като мъжът е работел като охранител.

От Столична община съобщиха, че вече е възстановено движението на мотрисите до метростанция "Летище София".

Простреляната в метрото жена е с 4 огнестрални рани, има опасност за живота ѝ

Сигналът за инцидента е подаден на 112 в 14:14 от машиниста, който е карал мотрисата. Линейка пристига за 9 минути. След нея са изпратени още две линейки на Спешна помощ.

По информация на МВР стрелбата е станала със законно притежавано оръжие.

"По първоначални данни в момента сме открила 5 проектила", заяви градският прокурор на София Илияна Кирилова.

"Оръжието е законно притежавано ние сме го установили, това което можем още да споделим е, че мъжът има трудов договор и работи в охранителна фирма", каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

"Свидетелите, които сме установили към настоящия момент са ги установили и двамата на пода на мотрисата. Това са свидетелите, преки очевидци към момента нямаме", каза още Хаджиев.

"Не са криминално проявени, не става въпрос за терористичен акт, това което ние можем да кажем. Евентуално би могло да се мисли, че става въпрос за битова история може би лични отношения", каза градският прокурор на София Илияна Кирилова.

Mъжът е починал на място, а жената е откарана в тежко състояние в болница "Света Анна", в кома. Тя е била интубирана още от екипа на Спешна помощ. Веднага след пристигането на линейката е въведена в противошокова зала.

"Жената има 4 рани, едната е пронизваща - черепно-мозъчна. Има две рани в гърдите, от които едната проникваща в белия дроб и една в корема в областта на слезката", каза директорът на УМБАЛ "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков.

И двете рани, които са в областта на корема и областта на главата, са животозастрашаващи.

След инцидента метрото до Летището се движи до метростанция "Искърско шосе". Автобуси превозват пътниците до летището.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    3 0
    07:11, 13 май 2021
    Дивата Американска Д Е М О К Р А Ц И Я с бясна скорост навлиза в България!Колкото сме малко-взехме да се стреляме!Само заличаване на САЩ ще донесе мир и спокойствие на хората и нормален живот!
Последни новини