Политическите партии за промените в ръководството на ГЕРБ

Като "предсмъртни конвулсии" и "измиване на лицето" - така депутатите от "Изправи се! Мутри вън!" и "Демократична България" Николай Хаджигенов и Ивайло Мирчев коментираха рокадите в ръководството на ГЕРБ, които бяха направеи по-рано днес на Националното събрание на партията. На него бе гласувано освобождаването на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов от постовете им като зам.-председатели на партията и назначаването на тяхно място на вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и неосъществения кандидат за министър-председател Даниел Митов.

Според Ивайло Мирчев от "Демократична България" независимо от направените промени, ГЕРБ ще продължи да бъде токсична партия, която няма да бъде приемлив партньор за новите партии в Народното събрание.

"Трябва самия Борисов да подаде оставка, да бъде разследван, а не да се опитва да се преражда като маха най-излишните си заместници. Най-голямата му грешка е, че много отдавна не подаде оставка и не остави страната да продължи по нов път.", коментира пред Дневник Ивайло Мирчев.

Според Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" Борисов никога не е имал верни ходове. "Каквото и да направи, вечно е грешка. Това са предсмъртни конвулсии, които се наблюдават при ГЕРБ. Борисов се опитва неистово да оцелее още две мигвания".

От БСП, ДПС и "Има такъв народ" отказаха да коментират както промените в ръководството на партия ГЕРБ, така и изявлението на Бойко Борисов в края на събранието.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини