Спад на заболеваемостта от коронавирус отчитат здравните власти в Кърджали

Спад на заболеваемостта от covid-19 отчитат здравните власти в Кърджали. Пациентите в областната болница „Д-р Атанас Дафовски“ вече са 121. От тях 14 са настанени в Инфекциозното отделение, 30 в двата сектора на ПФО, 45 във Вътрешно, първа и втора база, 8 в ОАИЛ. В момента лечебното заведение разполага с 41 неинтензивни свободни легла. Увеличава се броят на излекуваните. За жалост има 11 починали в рамките на последната седмица, последният смъртен случай е от днес. Според директора на болницата проф. Тодор Черкезов, налице е положителна тенденция, но не бива да се пренебрегват рисковете, които крият предстоящите празници Великден, Гергьовден и Рамазан Байрам, когато се очакват струпвания на хора. В Крумовград болните с covid-19 са 8, в Ардино – 7,  в Момчилград – 16. Общо 442-ма са на домашно лечение.

По данни на РЗИ близо 12 000 души в Кърджалийско вече са ваксинирани. Най-голям брой имунизации са направени с „Пфайзер“ – 6500. В момента инспекцията разполага с количества от всички налични ваксини, което дава възможност на желаещите да избират. Само през вчерашния ден са поставени 321 дози. Ваксинационните кабинети ще работят и през почивните дни. Областният управител изтъкна, че личните лекари също следва да ускорят процеса на ваксинация, за да защитят пациентите си.

От страна на МВР за последната седмица са извършени 306 проверки на карантинирани лица, при установени 5 сериозни нарушения, 122 проверки в търговски обекти и 115 за употреба на защитни маски със 71 предупредителни протокола.  В сектор образование дистанционно се обучават учениците от 6,7,8 и 10 клас, останалите са присъствено.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини