Комисията за ревизия привиква министри и шефове на предприятия

Парламентарната комисия за ревизия на предишното управление реши да извика днес за изслушване министрите на енергетиката и на регионалното развитие в оставка - Теменужка Петкова и Петя Аврамова, както и директорите на държавните предприятия „Булгартрансгаз“, „Автомагистрали“ и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Взаимни обвинения за саботаж и предизборни прояви белязаха заседанието на комисията вчера. Представителите на ГЕРБ обвиниха председателя на комисията Мая Манолова, че използва дейността и за предизборни цели.

На свой ред Манолова се оплака, че дейността ѝ е обект на саботаж и бойкот.

Повод за репликите стана посещението преди дни в сградата на „Булгартрансгаз“, когато Манолова и още четирима депутати се срещнаха с изпълнителния директор на дружеството Владимир Малинов и министъра на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

На проведеното вчера второ заседание на комисията от ГЕРБ определиха това като „нахлуване“ и поискаха обяснение от Манолова.

„Нов вид парламентарна практика – рекетьорство, предизборна групировка. Това реализирахте вие в петък“, каза Маноил Манев от ГЕРБ.

От своя страна Манолова оправда действията си.

„От истеричния начин, по който бранят „Булгартрансгаз“ и шиканирането, бойкотирането на комисията и представянето на документи, разбираме колко сме били прави с това посещение“, заяви тя.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини