10 ползи от утайка от кафе

За повечето от нас денят започва с чаша ароматно кафе. По какъвто и начин да го приготвяме, има своята ободряваща сила върху нас.

След като се насладим на кофеиновата напитка, нека се замислим и за ползите от утайката, които не са малко. В днешната статия споделяме 10 от тях.

1. В утайката от кафе се съдържат много вещества, които придават мекота и равен тен на лицето. Направете си маска с нея, масло и мед, само след минути ще се радвате на свежа и гладка кожа.

2. Борете целулита с бадемово масло, смесено с утайка от кафе. Така ще получите много добра антицелулитна паста, при това доста евтина.

3. Торбичките под очите не са приятна гледка – смесете кафе с малко зехтин и с получената смес направете маска на засегнатите участъци. След измиване резултатът ще ви порази.

4. Направете си ободряваща маска от утайката от кафето и пюре от авокадо – кожата ще е мека, гладка, хидратирана.

5. Смесете я с шампоан за коса. Изплакнете обилно косата и ще се радвате на приятния и блясък.

6. Утайката за кафе съдържа хранителни вещества, които подхранват растенията. Така че периодично подхранвайте почвата с нея. Ако добавяте утайка от кафе в саксиите на растенията, ще се подобри pH баланът. Розовите храсти също цъфтят обилно след такова торене.

7. Кафето ще помогне и в борбата с плевелите – използвайте утайката за мулчиране. Така ще запазите и влагата в почвата, но не прекалявайте, за да не се развие мухъл.

8. Кафето се справя много добре със заледяванията. Ефектът от използване на утайката от кафе е почти като този от морската сол. Така че зимата използвайте кафеената утайка, за да се спасите от хлъзгавите участъци около дома си.

9. Фините частици действат като абразив. Вместо скъпи и вредни препарати за почистване на съдове, ползвайте утайката от кафе.

10. Неприятните миризми в хладилника ще неутрализирате като сложите утайка от кафе в него.

Източник: www.10te.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини