Възпитаничка на Радка Муратева е един от шестимата българи на финала на Международната олимпиада по руски език

Възпитаничка на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ - Първомай, е един от шестимата финалисти от България в XVII-та Международна олимпиада по руски език. Станимира Кисова e ученичка в XI клас, профил „Чужди езици“.

Класирането на финала е безспорен успех както за Станимира, така и за нейната преподавателка по руски език – Радка Муратева и тя винаги подчертава, че успеха си дължи на нея.

Международната олимпиада по руски език тази година се провежда в дистанционен формат в платформата „Образование на русском“ на Института по руски език „Ал. С. Пушкин“. Станимира се състезава с ученици от 30 страни в света, между които Аржентина, Великобритания, Гърция, Йордания, Италия, Испания, Китай, САЩ, Черна гора и др. До тук тя е преодоляла успешно два кръга.

Мисля, че руският език е много богат и красив език и съм много благодарна на г-жа Муратева, която разкрива езика в пълната му красота пред своите ученици, споделя Станимира и добавя: Руският език ми дава ми възможност да гледам на света по различен начин. Смятам, че всеки един език сам по себе си ни учи на нещо ново, помага ни да открием себе си и разширява нашия кръгозор.

За успеха си щастливата гимназистка казва, че е резултат от много усилия и труд, при това не само неин, но и на г-жа Муратева: „Без нея нищо от постигнатото нямаше да е възможно“.

Сред най-близките ѝ цели е достойно представяне на финала на олимпиадата. За бъдещето си казва, че още не е сигурна с какво ще се занимава, но е убедена, че ще е свързано с езици, защото „те отварят много врати пред нас, а какво по-хубаво от това да имаме врата отворена към целия свят!“

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини