Първата караница в 45-то НС - за оставката на кабинета

Депутатите се скараха за това дали оставката на министрите от кабинета "Борисов-3" да бъде включена в дневния ред на законодателния орган.

Заместник-председателят на Народното събрание Татяна Дончева, заяви, че не иска трибуната на Народното събрание да се превръща в някаква менторска правна лекция или някакво юридическо сборище за лекции. Подаването на оставка на Министерския съвет е нарочен акт, посочи тя и настоя да не се губи излишно време. 

Юристът Надежда Йорданова от "Демократична България" заяви, че тогава, когато има гласувана оставка, МС изпълнява функциите до избирането на нов Министерски съвет, (както е по Конституция - б.р.).

Александър Ненков от ГЕРБ добави, че днес хубаво щяло да се види кой е управляващ и кой е опозиция. Той не знае накъде да се обърне, когато говори на опонентите на ГЕРБ в 45-то Народно събрание. На мен ми е ясно каква е целта - искате да унижите ГЕРБ и Бойко Борисов, но трябва да знаете, че така унижавате всички хора, подкрепили този кабинет. Колкото и да не ви харесва, все пак трябва да се съобразите, подчерта Ненков.

Изборите минаха и отговорността е на вашите рамене. Колкото по-бързо направите правителство, толкова по-бързо омразният кабинет на Борисов ще отиде в историята, изтъкна той. "Стегнете се, направете си кабинет и кабинетът на Бойко Борисов ще отиде в историята", каза Александър Ненков.

Мика Зайкова от "Има такъв народ" заяви, че оставката трябва да се гласува и се противопоставя на това да се наричат текстовете на Конституцията и законите смешни.

В крайна сметка законотворците решиха оставката на правителството да влезе в дневния ред на Народното събрание.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини