Xiaomi иска да разтърси пазара на таблети с мощна серия

Въпреки че произвежда много смартфони, Xiaomi има само няколко модела таблети, последният от които датира от средата на 2018 г. Според нов слух Xiaomi подготвя два нови модела Mi Pad, които трябва да предизвикат фурор на позаспалия пазар на таблетите.

Те условно се наричат Xiaomi Mi Pad 5 и Xiaomi Mi Pad 5 Pro. Те ще имат еднакъв 11-инчов LCD екран с резолюция 2560х1600 пиксела, 120 Hz честота на опресняване и 240 Hz възпроизвеждане на докосване. Макар разпространени при телефоните, дисплеите с висока честота на опресняване са доста редки на пазара за таблети и може да ги откриете само в няколко iPad Pro и Galaxy Tab S модела.

Основната разлика между двата нови таблета на Xiaomi е техният чипсет. Първият ще използва новия Snapdragon 780G, който има вграден 5G модем и се счита за високобюджетно предложение. На свой ред вторият модел ще има Snapdragon 855+ или Snapdragon 860, като и двата се отличават с бърз графичен процесор, но са само 4G.

Все още не се знае кога тези таблети ще станат официални. Xiaomi имаше голямо събитие преди две седмици, а следващото е насрочено за 23 април, но то е посветено на новите апарати в Индия, така че по-скоро чакаме друга дата.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини