Хладно за средата на април, по високите части се очаква да прехвърча сняг

През деня, преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд от юг облачността отново ще се увеличи и вплътни, и привечер на отделни места в Рило-Родопската област ще превали дъжд. Ще духа умерен, в Северна България до силен вятър от запад-северозапад, но вечерта почти ще стихне. Ще остане хладно с минимални температури между 0° и 5°, в отделни котловинни полета и малко под нулата и на отделни места там ще има условия за слани. Максималните температури ще са между 11° и 16°.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд над Рило-Родопската област по-често значителна. Привечер на отделни места ще превали дъжд, по високите части - сняг. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около
минус 2°.

Минус 1 градуса показват термометрите в ранното утро на 16 април в Смолян. През деня ще е облачно, след обяд се очакват превалявания. По високите части ще са от сняг, в ниското - дъжд. Максималната температура ще достигне едва 7 градуса.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини