Протест пред парламента съпроводи клетвата на новите депутати

Протестиращи са се събрали пред сградата на парламента с надпис "Съединението прави силата", където започва тържественото заседание, с което се открива новоизбраното 45-то Народно събрание. Те отправиха  искане парламентът да се саморазпусне и да има нови избори и служебно правителство.

Хората настояват и за пълно разследване на правителствата на ГЕРБ. Засилено е полицейското присъствие в района.

На тържественото заседание държавният глава Румен Радевнаправи обръщение към народа и народните представители, а шестте политически сили ще представят приоритетите си. 

Първото заседание бе открито от най-възрастния депутат - Мика Зайкова, избрана от името на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ":

„И така, дами и господа, неумолимият ход на времето и датата в моя акт за раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание, за което съм много щастлива и дано да съм добра орисница“.

„Ние тук наистина можем да направим нещо много важно. Независимо от това, че сме различни, независимо от това, че имаме различни политически убеждения, мисля, че имаме една-единствена цел, а това е просперитетът на България и нейното достойно място в европейското семейство. И аз съм сигурна, дами и господа, че всеки един от вас ще даде максимума от своите знания и умения, за да постигнем тази цел“, заяви още Мика Зайкова.

След речта ѝ депутатите положиха записаната в Конституцията клетва да спазват законите и да се ръководят от интересите на народа, някои от тях дистанционно.

Източник: БНР

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    Дамян
    0 0
    12:32, 15 апр 2021
    О,чух ги протестиращите.Викаха "ДолЕ ГЕРБ" и " За да има мир, Бойко в Диарбекир". Колко ли трябва да си прост , за да те навият да скандираш това .

Още новини

Последни новини