127 пешеходци са глобени само за няколко часа в област Пловдив

127 са глобените пешеходци днес при акция, проведена от пловдивската полиция.

Засиленият контрол на органите на реда цели подобряване на дисциплината на пътя от страна на пешеходци и водачи.

Във времевия диапазон от 10 до 16 часа служители на ОД на МВР Пловдив са проверили 542 водачи, а констатираните нарушения на водачи и пътници, за които е взето административно отношение по ЗДвП, са 967.

Установените случаи за нарушения от страна на пешеходците са 127, като при 7 от проверките са съставени актове за неспазване на светлинните сигнали на светофарната уредба и внезапно навлизане на пътното платно.

120 са санкционираните пешеходци, пресекли на необозначени за целта места, с което са рискували живота си и са създали предпоставка за пътнотранспортно произшествие.

238 са констатираните нарушения по ЗДвП, извършени от водачи - а това са половината от общия брой проверени шофьори.

177 от тях са глобите по фиш, а актовете са 61.

Припомняме, че глобата за водач, отнел предимство на пешеходец е 50 лв., а при констатиране на нарушението се отнемат и контролни точки от талона.

Пешеходците ги грози санкция от 20 до 50 лв, като по-високата глоба се налага за преминаване на червен светофар или за прескачане на пътни заграждения.

Бързо производство под надзора на прокуратурата е започнато срещу водач, управлявал МПС под въздействието на наркотични вещества.

Три са актовете за водачи, преминали на червен сигнал на светофара, а в 14 от случаите проверяващите са констатирали, че водачите говорят по мобилен телефон, докато шофират.

24 от шофьорите са били небрежни към своята сигурност, пренебрегвайки задължението да използват обезопасителен колан, за което е взето административно отношение.

Освен за пресичане на нерегламентираните за целта места, за неспазване на светлинните сигнали на светофарите и внезапно навлизане на платно за движение, полицейските служители следяха за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри.

86 са констатираните нарушения за това, а извършилите ги водачи са получили глоби по фиш.

Не са малко и водачите, които не са били с изрядни документи по време на проверките - фишовете за това нарушение са 27.

Глобените за неправилно паркиране и престой са 28.

При 19 от проверките е установено, че водачите са се качили зад волана на технически неизправни автомобили, а 17 са глобените водачи, които не са използвали светлинна сигнализация.

Продължава засиления контрол и по спазването на скоростните режими.

От 9 до 12 април камерите на пловдивската „Пътна полиция“ са заснели 3 656 нарушения.

Техническите средства са документирали нарушенията, извършени от водачи, които не са се съобразили с максимално допустимата скорост по пътищата в Пловдив и областта.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    2 0
    09:38, 14 апр 2021
    Много пари загубихте по време на изборите!Сега наваксвайте!Всеки ден трябва да дебните и глобявате бедните!Наслука!
Последни новини