Пиесата „Назови ме с моето име“ на кърджалийска сцена

В сряда вечер на сцената в кърджалийския театър пиесата „Назови ме с моето име“ на режисьора Благой Бойчев развълнува салона със спомени от мрачното болезнено време на срамния акт на т. нар. „Възродителен процес“. Режисьорът Благой Бойчев бе създал спектакъла в съавторство със Здрава Каменова и Наталия Цекова и е по истински истории на хора, чиито имена са били принудително сменени.

Спонсори на пиесата бяха кметът на Община Кърджали д-р инж. Хасан Азис и евродепутатът Илхан Кючюк. Тя е базирана на книгата на проф. Христо Кючуков и Сибел Солак, в която се пресъздават разкази на хора, изживели през възродителния процес.

„Хубаво е да се знаят историите за Възродителния процес, защото това ни прави по-откровени. Те ни ни отдалечават, а ни правят по-мъдри“, заявислед края на спектакъла кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Сред присъстващитебяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателите на общинските съвети в Ардино, Джебел, Момчилград и Черноочене, зам.-кметове на общини. Тук бяха ощенародният представител в 44-ото Народно събрание АдленШевкед,  областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам.

Присъстващите спазваха противоепидемичните мерки и дистанция.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    От
    ОТ НИЗИНИТЕ
    0 0
    09:38, 8 апр 2021
    Докога ще се заигравате с този възродителен процес. Дпс няма друга тема защото нпямат потенциал да е реализират.този етнос няма ли най после да проумее че го манипулират и използват техните лидери тарикати за да живуркат на техния гръб.какво може да направи тази партия - оод- без тези които управлуяват държавата.от тях зависи всичко а дпс тарикатите само ви баламосват зада се качат на държавната или общинска ясла а вие народеца мизерствайте и се възхищавайте на тях.а вашите деца да обикалят из европата и да мият чиниите и бършат за---ниците на европейците. Питам и патам докога докога ще им вярвайте. Вижте имали кмет, депутат без хотел без ниви без пари и то ........... А вие какво имате ...не ми е удобно дза го напиша но се сещате.
Последни новини