На среща за човешките права Ердоган не даде стол на Урсула фон дер Лайен

Турският президент Реджеп Ердоган допусна тежък гаф при срещата си с председателя на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Умишлено или не държавният глава отказа да се седне като равен с председателката на ЕК. За Фон дер Лайен изобщо не бе предвиден стол. А темата на срещата бе правата на жените и намерението на Турция да се оттегли от Истанбулската конвенция.

Турската страна бе предвидила само два стола – един за Ердоган и един за Мишел. От кадрите от срещата се вижда, че Фон дер Лайен е учудена и се опитва да разбере какво се случва. В крайна сметка тя сяда на близкия диван. Като равен срещу нея се настанява турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

Нито Мишел, нито Урсула Фон дер Лайен коментираха действията на турската страна. Председателят на ЕК заяви само, че е обезпокоена от намеренията на Турция да се оттегли от Истанбулската конвенция.

Източник: mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    4 -5
    20:08, 7 апр 2021
    Шибан н е а н д е р т а л е ц.
    • Ав
      авропеец
      2 -2
      15:20, 8 апр 2021
      естествено, ханъмите стоят диван чапраз. Кво като е фон дер лай-но
  • 2
    Ту
    Турчоляка
    7 0
    20:30, 7 апр 2021
    Хаха хаха само така на тия да седне върху *******.реджеп
    • Ja
      Jack Bauer
      3 -5
      20:45, 7 апр 2021
      Едва ли ще може да се вреди от такива като тебе.
    • Ту
      Турчоляка
      2 -2
      22:15, 7 апр 2021
      Лягай да спиш
  • 3
    Въ
    Възхитен
    7 0
    10:11, 8 апр 2021
    Браво на Ердоган! Това е мъж на място.
    На балканите няма място за джендър-идеологията, която проповядва тази Урсула.
  • 4
    По
    Потурчена
    2 -3
    11:37, 8 апр 2021
    за какви права на жените ,можем да говорим в Турция и особено в арабските страни и тези изповядващи ислямя.
    • Ха
      ханъма
      4 -2
      15:39, 8 апр 2021
      за нормалните права на жените. Работата на жените е да раждат и хранят деца, не в армия и полиция. (да не говорим за политика и управление)
  • 5
    Ка
    Кара Ибраам
    5 -2
    11:57, 8 апр 2021
    В исляма най - ценното същество е жената и затова трябва да си закрие тялото.Запада иска жената колкото се може повече да се разголи да има какво да зяпат и да им текат лигите и това го наричат правата на жената. Преди да плюеш по нещо първо го опознай анализирай защото така правят интелигентните и разумни хора
    • Ис
      Искаш
      2 -2
      16:11, 8 апр 2021
      твоята жена да е с бурка ,скрита от чуждите погледи ,ама ти текат лигите ,като видиш хубаво,разголено момиче.
  • 6
    До
    До ханъма
    2 -2
    16:07, 8 апр 2021
    Това ли смяташ за права на жените-мюсюлманки ,да служат за разплод и да седят диван чапраз на мъжа.Да ходят забулени и ако не дай си боже съгреши по някъкъв начин,публична екзекуция на площада с камъни.Я иди малко да се образоваш в по-цивилизована държава,даже и в любимите ви турски сериали ,жената е представена ката образована и интелигентна жена,а не робиня.
    • Ба
      баш
      2 -2
      16:17, 8 апр 2021
      цивилизованите държави са Обединени арабски емирства и Саудитска арабия. В Европа жените са проститутки, ходят с голи задници и после ги гледали с неуважение и им правели сексуални намеци! Че и дела за сексуален тормоз водят проститутките след като скочат "от дивана на екрана"!
    • Иб
      Ибрям Али
      0 -2
      20:05, 8 апр 2021
      най-висшето права на жената е да бъде замеряна с камъни на мегдана, ако мъжа и не е доволен от нея. а на педала (обратния) като се афишира като такъв да бъде набит на кол и сложен в мравуняк. Демократичните държави гарантират тези права.
  • 7
    Ха
    Ха-ха-ха
    1 0
    16:44, 8 апр 2021
    разсмяхте ме.Най-цивилизовани държави ОАЕ иСаудитска Арабия,и при тях има проститутки-богато .платени ,но са в харемите им.А колкото до това ,че приматите ви, че правят сексуални намеци и даже изнасилват момичета в Европа,то животинското в тях не може да се изкорени,то им е заложено в ДНК-то им.
    • Де
      дедо Либен
      3 -1
      16:51, 8 апр 2021
      коя е тази интелигентна жена? малоумната кокошка Меркел, която вкара Европа в кризата с бежанците и после в Ко фашизма; или ПКП Цвета; или жени Калканджиева; или звездите-плеймейтките със силиконови джуки и цици?! Я стига глупости! Заради криворазбраната цивилизованост и права на жени и пе-дали криво "цивилизования" свят е в демографска криза и внася измет от Азия и Афроика!
    • Две пари не давам че сте 400 милионата лесбийско *****-ска измет, която представляваш. Аз имам милионна боеспособна армия и ако реша утре твоите лесбийки и педали ще работят за мене!
Последни новини