Бизнесмен застрелян в автомобила си в София

Бизнесменът Николай Дракополов, на 46 години, е убит снощи на бул. "Симеоновско шосе", в близост до Околовръстния път, съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Сигналът за убийството е подаден от мъж, който е чакал с автомобила си на светофара, заяви директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев:

"Сигналът е подаден в 20:04 на телефон 112 от водач, който е спрял на светофара. По първоначални данни, от тази информация, която сме получили, е чул че са произведени изстрели. Простреляното лице е на 46 години".

Градският прокурор Илияна Кирилова заяви, че в колата с убития мъж е имало дете, но то е добре:

"В колата е пътувал той. На предната седалка е имало дете на 11 години! Детето не е пострадало! Детето е прибрано от семейството. В момента започват следствени действия. На място пристигна съдебен лекар. Предстои оглед на местопроизшествието. Открити са, на първо време, две гилзи".

Мъжът бил в джип "Мерцедес", като огледът показва, че стрелецът е избягал.

Досега са открити две гилзи. Една от версиите е, че стрелецът изчаквал жертвата си под моста, близо до който го застрелял.

Детето в колата е на жената, с която Дракополов живеел. Мъжът е бил собственик на автокъща. Източници на БТА информираха, че убитият е имал над 20 криминални регистрации. Една от версиите е, че по колата е стрелял пешеходец.

Градският прокурор на София Илиана Кирилова и директорът на СДВР Георги Хаджиев бяха на местопрестъплението. Движението бе затруднено, тъй като районът бе отцепен.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    За
    Запознат
    2 0
    10:45, 7 апр 2021
    Застреляният в джипа си на Околовръстното шосе собственик на автокъща “ANTONIO AUTO” – Ники Антонио, се е готвил да стане защитен свидетел срещу бившия си партньор в “IS AUTO” – Божидар.
    Божидар заедно със Стоимен Врагов – Белязания били участвали в схеми с ДДС с автомобили, внос от Франция.
    В началото бизнеса с вноса на коли от Франция и схемата с ДДС са въртяли тримата, по-късно обаче се разделят и Ники Антонио е претендирал да търси големи суми от другите двама.
    Искал си е парите и накрая ги е заплашил, че ще стане защитен свидетел срещу тях по схемите с ДДС от колите, ако не му дадат парите.
    Детето на разстреляния Николай Дракополо—Ники Антонио, собственик на автокъща “ANTONIO AUTO”, е било на задната седалка и е станало свидетел на убийството.
    Ники Антонио е бил застрелян в главата.
  • 2
    ИК
    И ко
    0 0
    20:21, 7 апр 2021
    Един престъпник по-малко.
Последни новини