Изборният ден в областта започна нормално във всичките 500 секции

Кърджали, 4 април /Валентина Стоева, БТА/
Изборният ден в област Кърджали е започнал нормално във всички над 500 секции, обяви председателят на Районната избирателна комисия Петър Захариев. Той уточни, че в петнайсетина секции има неявили се членове, но това не е попречило на отварянето им. Партиите са уведомени и е започнало служебно назначаване на нови членове. В една от всички 340 секции в региона с поставени машини за гласуване, машината не е сработила, но проблема се отстранява, каза още Петър Захариев.
Право на глас на днешните избори за народни представители в 9 МИР имат над 269 хил. избиратели. Те ще изберат петима депутати от общо 127 регистрирани кандидати в 30 листи.
На база подадени заявления, в региона са образувани 40 подвижни секции, като 29 са за хора с трайни увреждания, а 11 - за поставени под карантина.
В изпълнение на противоепидемичните мерки, в област Кърджали са определени 5 "буферни" зони, освен сградата на РИК, за изчакване на членовете от комисии при предаване на изборните материали. Три от тях са в Кърджали и по една в Момчилград и Черноочене.
/МХ/

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини