Илиана от „Паисий“ с първа награда за превод

Илиана Терзиева, ученичка от 11. в клас на СУ „Отец Паисий“, завоюва първа награда за своя превод от английски език.Преподавател на Илиана по английски език е г-жа  Цветелина Вълчева- позитивна личност и вдъхновяващ професионалист. Любовта към английския език Илиана получава и от своите предходни преподаватели г-жа Батурова и г-жа Георгиева, които я обучават в 7 и 8 клас .

               Успехите на учениците са и успехи и нa учителя, постиженията им – негова единствена награда. Паулина Карачомаковаи Станислав Карев също се представиха чудесно, с което доказаха, че знанията се добиват най-вече с упорит труд

               На 1 април в Регионална библиотека „ Н. Й. Вапцаров“ бяха връчени наградите на победителите в конкурса за превод от английски на български, като финал на инициативите от Месеца на Америка в Кърджали. Честването се организира от дружество „Приятели на САЩ“ с подкрепата на Посолството на САЩ и Община Кърджали.

               Победителите в тазгодишния конкурс бяха обявени от преводачите Алеко Дянков и Милена Попова. В присъствието на учителите Петя Илиевска (ГПЧЕ „Христо Ботев”), София Калинова (СУ „Отец Паисий”) и Марин Моллов (СУ „П.Р.Славейков”), председателят на Дружеството „Приятели на Америка” -Валентина Иванова разсекрети пликовете с отличените в трите възрастови групи. Победителите получиха таблети, осигурени от посолството на САЩ.

               Конкурсът е единствен по рода си. В него се включиха 52 кърджалийски ученици от втори гимназиален етап.

               Авторитетното жури се председателстваше от Анжела Родел, директор на Комисия „Фулбрайт“, а членовете - известният наш преводач Алеко Дянков и Милена Попова, носител на награда за превод "Кръстан Дянков" на фондация "Елизабет Костова".

               Честита награда!

Това написаха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини