В Дубай отвори врати панаирът на изкуствата

Изображение 1 от 5

    Панаирът на изкуствата "Арт Дубай" отвори врати тези дни и върна спомена от времето преди пандемията, писа Асошиейтед прес.

    Любители на изкуството, облечени в дизайнерски тоалети или алтерантивна мода, блогъри, известни личности и инфлуенсъри, които снимат с мобилните си телефони. Хората разговарят помежду си и се смеят.

    Единствената разлика отпреди е, че всички носят маски на лицата.

    През март миналата година изложението беше отложено заради пандемията от новия коронавирус.

    Завръщането му тази година е част от усилията на града-държава да възстанови международната търговия и туризма, които движат икономиката.

    "Арт Дубай" беше първият панаир на изкуствата, отложен точно в началото на пандемията и сега е първият, който се съживява", каза Пабло дел Вал, творчески директор на изложението.

    "Мисля, че това е емоционален, фантастичен момент. Всички очакваха с нетърпение да спрат да се взират в мониторите и да получат физически контакт с произведение на изкуството", добави той.

    Тази година обаче има и различия. Изложението обикновено се провеждаше в огромното конферентно пространство на хотелския комплекс "Мадинат Джумейра" до "Бурж ал Араб". Тази година то е организирано в Международен финансов център Дубай. Временните галерии с 50 модерни експозиции от 31 страни, са разположени около забележителната конструкция Гейт хауз в центъра. Организаторите дадоха възможност на галериите, които не са успели да пътуват до Дубай, да представят експозиции чрез телеконферентна връзка.

    Навсякъде има табели с призиви за спазване на социална дистанция, както и диспенсъри с дезинфектанти. Посетителите могат да запазят предварително час за посещение. Желаещите могат да разгледат изложението и виртуално от домовете си. 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини