"Рън България" започна с 91 участника в Луковит

С четвъртото издание на шосейния пробег "Луковит Рън" започна и четвъртият сезон на веригата за масови състезания "Рън България", съобщават от общинската администрация. В днешната надпревара са се включили 91 участника от България, Русия, Великобритания, Афганистан, Индия, Уганда и Южноафриканска република.

Бегачите са преминали по 8,8-километрово трасе от центъра на град Луковит до пещера Проходна. Награждаването отново се е състояло под скалния феномен "Окната", известен още като "Божиите очи".

Състезанието е било без публика и при спазване на противоепидемичните мерки.

За втора поредна година победител е станал Исмаил Сенанджи от Уганда, този път следван от Георги Гергов /"Стратеш Атлетик"-Ловеч/, Йоло Николов /"Орхание"-Ботевград/, Иван Андреев /"Митко Ценов Рънинг Тийм"/, Йордан Петров /"Атлетик-90"-Луковит/ и Кристиан Кирилов /"Атлет"-Мездра/. При жените най-бързо е пробягала дистанцията Маринела Нинева /"Локомотив"-Дряново/.

Извън генералното класиране, наградени били и най-добре представилите се бегачи от Луковит. При мъжете те са Йордан Петров, Георги Георгиев и Илиан Петков, а при жените - Марияна Мутафова, Зина Асенова и Мириам Иванова.

Всички участници са получили керамични медали, специално изработени за състезанието. Община Луковит е осигурила и парични награди за победителите в пробега до шесто място, както и за първите трима мъже и жени от Луковит.

Шампиони в масовия старт за деца на 800 метра са станали Аника Атанасова от Пирдоп и Александър Василев от Луковит.

Основните цели на веригата "Рън България" са популяризиране на атлетиката в страната и привличане на все повече хора към бягането като начин за подобряване на здравето и кондицията. Най-възрастният участник в "Луковит Рън" тази година е бил 73-годишният Васил Грозев от село Бъркач, допълват от администрацията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини