Журналист от "Ню Йорк таймс" продаде една от статиите си за 560 хиляди долара под формата на незаменим токен

Журналистът от "Ню Йорк таймс" Кевин Рус продаде на търг една от своите статии под формата на незаменим токен за 560 хиляди долара, пореден епизод от треската по тази нова технология, предаде Франс прес.

Самата статия на автора се отнася до незаменимите токени и тестването на продажбата на нови форми на дигитални творби по този способ.

Чрез него може да се издаде сертификат за автентичност на всеки виртуален обект, независимо дали става дума за изображение, снимка, анимация, видео, музикално парче, а сега и статия от пресата.

Този сертификат на теория е ненарушим и не може да бъде възпроизведен повторно. Той е изготвен благодарение на блокчейн технологията, която служи за основа на криптовалутите, като биткойна.

Незаменимият токен, който доби популярност едва от шест месеца, даде силен тласък на пазара на дигиталните колекционери. На 11 март творба

"Всекидневия - Първите 5000 дни" на американския цифров художник Майк Уинкълман, известен като Бийпъл, беше продадена за близо 70 милиона долара от тръжната къща "Кристис".

"Защо и журналисти да не се възползват от незаменимия токен?" беше подзаглавието на статията на Кевин Рус. След 24-часов търг колекционер под името Фарзин спечели наддаванията, като предложи 350 етериума, една от основните криптовалути, равняващи се близо на 560 хиляди долара.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини