Болницата получи 150 дози скъпо лекарство срещу коронавирус, дарението е от БЧК

Във връзка с реализиране на дарение в полза на Българския Червен кръст с воля на дарителя за осигуряване на лекарствени средства за болнично лечение на COVID-19, след проведена процедура за избор на доставчик,БЧК закупи  5224 броя опаковки от лекарствения  продукт с непатентно наименование - Ремдесивир.

Количеството е предназначено за лечебните заведения за болнична помощ в цялата страна по разпределение,  изготвено от Министерството на здравеопазването.

Днес  директорът на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали – проф. д-р Тодор Черкезов, д.м. получи дарението от 150 броя опаковки от компанията-доставчик - РеимексФарма ООД. Той изказа благодарност на БЧК за неоценимата именно в този момент подкрепа и навременната доставка на лекарството, което лекари и пациенти на най-голямата болница в Кърджалийска област очакват с надежда.

През юни 2020 г. Ремдесивир беше препоръчан от Европейската агенция по лекарствата за лечение на COVID-19, а през юли Veklury стана първото лекарство, одобрено за търговия и лечение на пациенти с коронавирус в Европейския съюз.

Това съобщиха от ОС на БЧК

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини