Илон Мъск иска база на Марс до десет години

Илон Мъск повтори отново голямата цел на човечеството и на неговата компания SpaceX в частност - да има функционален град на Марс в следващите десет години. Мъск припомни, че ракетата Starship, предназначена за пътувания до Червената планета, в момента се разработва в базата на SpaceX в Бока Чика, щата Тексас.

Дали компанията на Мъск ще успее да постигне тази амбициозна цел, все още предстои да видим. Милиардерът е известен с амбициозния и оптимистичен календар, който чертае. Преди време Мъск твърдеше, че капсулата Red Dragon ще може да кацне на Марс през 2018 г.; проектът изобщо беше прекратен през 2017 г. Сегашната идея на Мъск е поредица от ракети Starship постоянно да изпращат провизии, оборудване и хора до колония на Марс, която ще се нарича Mars Base Alpha.

Според дизайна на Мъск ракетата ще бъде гъвкава машина с най-различни функции и версии. Сред тях има такава за презареждане, за масов транспорт на хора и за пренос на хора и товари между две точки на Земята. Ако бъде избрана от NASA, версия на ракетата, наречена Lunar Starship, дори ще заведе хора на Луната.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Мя
    мяууу
    3 -1
    19:34, 24 мар 2021
    Съвсем скоро тоя ще го съдят за създадената пирамида. Прибра милиардите на простите кравари. Разказва им невероятни приказки за космоса. А с прибраните пари си купува биткойни които също са пирамида. Идват интересни години.
    • Би
      Били иглата
      0 0
      17:12, 25 мар 2021
      Кой те пита кой номер гащи носиш ?
    • До
      до били
      0 0
      21:26, 25 мар 2021
      Още едно холивудско филмирано копеле. Ако го пратиш на село за седмица и ще умре от глад ама на марс щял да ходи. Гледайте су още холивуд тъпанари
Последни новини