Съдът оправда шефа на фармацевтичния съюз проф. Сербезова за всяване на паника

Софийският районен съд оправда председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова по обвинението във всяване на паника по време на извънредното положение заради две нейни интервюта - по "Хоризонт" и по БНТ, в които говори за възможна липса на лекарства.

Решението не е окончателно.

През април м.г. в две свои интервюта експертът посочи, че има риск от криза със снабдяването с лекарства у нас заради презапасвяването по време на коронавируса.

Прокуратурата й повдигна обвинение за всяване на паника и "заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога".

По-късно съдът върна делото, държавното обвинение го преработи и подаде отново, а проф. Сербезова заведе иск за дискриминация срещу прокуратурата и подаде жалба срещу държавата в ЕС в Страсбург.

"Доколкото ми е известно, към настоящия момент българската прокуратура не е обвинила по същия повод и за същата информация нито председателя на ЕК, нито еврокомисаря по здравни въпроси, нито Би Би Си, които съобщават същото месец преди моите интервюта, нито организацията за лекарства за Европа, СЗО, както и десетки депутати от ЕП, директори на болници в България и пр.", обясни самата Сербезова пред СРС.

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ph
    ph
    2 -2
    18:01, 22 мар 2021
    П е е в с к о т о корумпе с каскета пак се издъни.

Още новини

Последни новини