Хиляди протестираха в Италия срещу затварянето на училищата

Хиляди родители, деца и учители в Италия протестираха днес срещу ненужното според тях затваряне на училищата като мярка за борба с разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

Това са първите значими протести срещу правителството на националното единство на премиера Марио Драги от встъпването му в длъжност миналия месец. 

Демонстрации имаше на над 35 площада в редица италиански градове, включително Рим и Милано.

Протестиращите в Рим носеха конусовидни шапки (каквито някога са били поставяни на слабите или непослушни ученици), за да покажат как се отразява затварянето на училищата върху образованието на децата, а в Милано посланията и плакатите на учениците бяха подпрени на ученическите им раници, поставени на земята. 

Броят на участниците в протестите беше ограничен заради наложените във връзка с коронавируса правила за събиранията на хора.

Италия съобщи днес за 300 нови смъртни случая от КОВИД-19 - по-малко от отчетените вчера 401 случая.

Здравното министерство заяви, че през последното денонощие са регистрирани 20 159 нови заразявания, което е понижение в сравнение с 23 832 предишния ден.

Досега Италия е регистрирала 104 942 смъртни случая от COVID-19 и 3,376 милиона заразявания. По брой починали страната е на второ място в Европа след Великобритания и на седмо в света.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини