Свлачище затвори Искърското дефиле, мокри и заснежени пътища

Затруднено е движението по пътя Плевен - Бяла, в района на с. Масларево, заради катастрофа, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР във Велико Търново.

По първоначална информация са се ударили лек и товарен автомобил. Пострадали няма. Движението в района на катастрофата се регулира от служители на РУ - Полски Тръмбеш и се осъществява в едната лента. Произшествието ще бъде обработено по административен ред.

Изцяло е спряно движението през Искърското дефиле при Лакатник. Причината паднала скална маса на пътното платно. Трафикът се регулира от „Пътна полиция”, осигурен е обходен маршрут.

Причината за активизиралото се свлачище е преовлажняване. В района вали вече трето денонощие.

На много места по пътя в Искърското дефиле има нападали камъни по пътното платно. По пътя от Елисейна към Гара Лакатник са се активизирали две малки свлачища.

Движението на тежкотоварните автомибили над 12 т се пренасочва по обходния маршрут: Враца - Мездра – Ботевград - София и обратно, а тези до 12 т преминават по пътя Лакатник - Мездра и обратно.

Пътните настилки в област Търговище са мокри. В общините Антоново и Омуртаг има образувала се снежна покривка, съобщи за БТА дежурният в Областно пътно управление.

Видимостта навсякъде е добра. Снеговалежът в двете общини Антоново и Омуртаг е спрял. Образувалата се снежна покривка е от 5 до 8 см.

Водачите да се движат със скорост, съобразена с пътните и с метеорологичните условия, съветват от Управлението.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хв
    Хвала
    0 0
    20:11, 17 мар 2021
    Благодарим ти ГЕРБ , благодарим ти Бойко !!!
Последни новини