Музикална династия от Кърджали ражда поредната си звезда

Музикална династия в Кърджали ражда поредната си звезда. Сред майсторите на кларнета край Арда вече се утвърждава 19-годишният Мурад Мустафа Мурад избрал артистичното име  Muri King Klarinet. Младият талант е отгледан под крилото на своите имените вуйчовци и чичовци Осман Жеков; Георги Динчев и Ариф Мурад. Споделя,че се вдъхновява от техните таланти , но вече се старае да откликва на новите течения в ориенталската музика.

  Muri e желан на сватбените тържества в Кърджали. Календарът му за сватбения сезон е запълнен.

 Старая се да свиря новата ориенталска музика, която се харесва на младите хора. Те искрено се забавляват,споделя за Кърджали бг вести Muri.

  Младият музикант свири от малък със своите именити роднини. Напоследък работи с оркестър от приятели. Обича да изпълнява свои композиции. В You Tube вече има два клипа с негова музика: „Кючек фамилия” и „Паша хавасъ”. В Тянков ТВ се върти клипа негово участие „Бозаджийско хоро”.

  Мечтата на Muri  е да осъществи свой концерт в родния си град, като представи тук своите композиции.Планира проявата да се излъчва на живо в социалните мрежи.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини