Символи за грижа за децата на България получиха добротворците на "Славейков"


За участието си за пореден път в конкурса "Златната ябълка" на Националната мрежа за децата учениците от движение "Ръка за помощ" и Ученическият парламент при СУ "Петко Рачов Славейков" получиха гривни - символи на грижата за децата на България. Училището е традиционен участник в конкурса и разпространява идеята на организаторите за съвместна работа за постигане на целта - всички деца да имат семейство, да бъдат здрави, да ходят на училище, да се радват на дом и закрила. 
Идеята на Националната мрежа на децата е получилите тези символи-гривни да се снимат с тях, да опишат своята мечта за по-добър живот на децата на България и да публикуват снимката на своята стена във Фейсбуг с хаштаг #заедноза децата. Петте послания, събрали най-много лайкове, ще получат специални подаръци.
Директорът Милко Багдасаров връчи почетните знаци на една част от възпитаниците на г-жа Снежана Сиракова, известни вече почти 30 години с добрите си дела в Кърджали и страната. Те разказаха на Багдасаров какво подготвят в момента, макар че част от тях се обучават в електронна среда, а други са присъствено в училище.
Гимназистите от Ученическия парламент също развиха в голяма степен своята благотворителна дейност през последната година. Множество акции проведоха те най-вече за подпомагане лечението на болни деца. Техен председател до провеждането на церемонията "Даскеер" е бъдещата абитуриентка Антония Колева, която получи символа си първа заради натоварената си програма. 
Самата изява "Даскеер" също винаги е с благотворителна насоченост и в момента младите попълнения в Ученическия парламент, водени от новия председател Деница Георгиева, я подготвят активно. Датата ще бъде обявена допълнително в съответствие с разпоредбите и противоепидемичните мерки. Младежите избират и кауза, към която да насочат постъпленията от билети и дарения. Вероятната дата на провеждане на 20-ия юбилеен "Даскеер" е след пролетната ваканция на учениците.

Нешка Шопова
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини