Поредна катастрофа на заден ход,"Мерцедес" потроши ладичка

При маневра на заден ход 24-годишен водач на „Мерцедес“ не се убедил, че пътят зад него е свободен и блъснал лек автомобил „ВАЗ“. Няма пострадали. Произшествието станало около 12 часа вчера в село Бенковски. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Катастрофата е обработена по административен ред с акт по ЗДвП.

Водач, придвижвал се с нерегистрирано моторно превозно средство, бил установен на 9 март в Момчилград в хода на специализирана операция. 19-годишен управлявал „БМВ“ и бил спрян на ул.“Гюмюрджинска“ в града. При направена справка станало ясно, че автомобилът е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 отЗДвП. Група „Охранителна полиция“ извършва проверка по случая.

28 моторни превозни средства и 30 лица са били проверени вчера от 13 часа до 17,30 часа в специализирана операция на територията на РУ-Кирково за ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия. Констатираните нарушения на ЗДвП са 7, съставени са 1 акт и 6 фиша.  

. Два екипа са гасили запалени отпадъци в контейнери вчера в Кърджали и Крумовград. Пластмасовият кош за смет в Крумовград изгорял. Небрежна работа с огън причинила и двете произшествия. Екип на пожарната служба в Кърджали обезопасил място около електрически стълб в града след подаден сигнал в 14,50 часа. 

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини