21 °C

"Като видя как музиканти са наобиколили началника и ми става кофти"

"Написал съм около 60 песни - самостоятелно и с "Ъпсурт", повече от 90% не ги въртят (в медиите - б.р.). Знаете ли защо? Защото не са достатъчно добри. Не всеки ден се правят хитове. Хората ме знаят със 7-8 песни".

Това заяви пред бТВ Ицо Хазарта. Така той коментира идеята медиите да бъдат задължени със закон да излъчват определен процент българска музика. Тя бе рециклирана под формата на обещание миналата седмица, когато музиканти се появиха в Министерския съвет при премиера Бойко Борисов - за да настояват за помощи за свои колеги, които пандемията и въведените от държавата мерки срещу нея са оставили без доходи.

Вербалният антажимент, че ще се въвежда задължителна квота за БГ музика и в държавните, и в частните радиа и телевизии, дойде лично от министър-председателя.

"Иван иска да бъде певец. Песните на Иван не ги въртят по радиата, по телевизиите, не ги гледат много хора в интернет. Всичко това би трябвало да покаже на Иван, че би трябвало да се ориентира в друга сфера. Но вместо това Иван иска държавата да направи закон за песните на Иван", обясни Ицо Хазарта.

Рапърът отговори и на критики, че в клиповете му имало красиви жени, което било един вид нелоялна конкуренция за "сериозните артисти":

"Аз да спра да снимам красиви жени в своите клипове. На участия ходя с балет, те са красиви. Да слагам портрети на исторически личности, на Филип Тотьо, на княз Батенберг, на Паисий...".

Той призна, че във Франция има подобна квота за френска музика. Но допълни:

"Много е лесно да си избереш произволна държава. Данък печалба във Франция е 50%. Искате ли да имате данък 50%, щото нали Франция? Да задължиш някого да ти върти песните не би довело до нищо добро". 

Ицо Хазарта коментира и идеята държавата да подпомогне музикантите, които не могат да упражняват своята професия заради епидемията, с по около 4 хил. лв. Решението парите да бъдат отпуснати  - малко над 4 млн. лв. - бе взето днес официално от Министерския съвет - именно като продължение на спомената вече среща на музиканти с Борисов миналата седмица.

Още след нея Хазарта реагира - на база информацията, дошла по темата от прессъобщението на Министерския съвет, че около 1000 музиканти ще получат еднакви по размер помощи. Заради изразеното мнение Хазарта влезе в задочни спорове със свои колеги. Днес отново обясни позицията си - че подобна помощ трябва да има само за хора, които са си плащали данъците. И добави, че не вижда нищо лошо в това хората да имат различни мнения и да си ги отстояват. Не вижда врагове у инакомислещите.

"2021 г... след като водим разговор защо трябва да се слагат ваксини, сега водим разговори защо трябва да се плащат данъци. При следващо гостуване ще обсъдим защо трябва да се мият ръцете. Навсякъде в Европа държавите компенсират бизнесите. Когато държавта ти забрани да упражняваш своята дейност, тя трябва да те компенсира. Така го правят в ЕС. Това се доказва чрез данъчни декларации. За доходи от музика", заяви Ицо Хазарта.

И допълни:

"Вие можете да решите да вземете една балалайка, да се снимате във фейсбук и да кажете: дайте 4 хиляди лева."

Според рапъра музикантите би трябвало да са най-свободната част от едно общство.

"Аз не съм музикант, не познавам нотите, нямам певчески данни. Аз съм човек, който се занимава с музика. Музикантите би трябвало да са най-свободнта част от едно общество. И като ги видя как са наобиколили началника и ми става кофти. Преди две години си позволих участие в един предизборен концерт. Понесох критики, не направих добре, че присъствах там", сам припомни Ицо Хазарта.

Но се обърна към колегите си, появили се в Министерския съвет:

"Но Вас ви навряха много по-силно в предизборна кампания. Седят около началника и го молят да даде и той ще даде, защото има 20 дни до изборите. Няма да ги пита  - плащате ли си данъците, защото те ще му се разсърдят. По-лесно е да се сърдят на такива като мен."

Източник: ClubZ.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини