Две премиери в навечерието на Международния ден на театъра

Дни преди Първа пролет Театрално-музикален център – Кърджали вдига завеса за най-новото си заглавие „Пролет“. Премиерата е на 7 март, в куклена зала от 11.00 часа. Спектакълът е създаден по Програма „Творчески инициативи“ към Национален фонд „Култура“ и е предназначен за детската аудитория. Това е една весела и жизнерадостна история, в която Горската фея запознава Мечо с пролетните преобразявания в природата и раждането на новия живот. Автор и режисьор е Мила Великова. Сценографията е на Томиана Томова-Начева, куклите изработи Сийка Моллова,а музиката написа Петър Радевски. Героите ще оживеят на сцената, благодарение на актьорите Мая Бежанска, Русалина Майналовска, Борислав Христов и Божидар Георгиев.

На 9 март от 19.00 часа на голяма сцена ще бъде представен известният вече на публиката ни мюзикъл на азербайджанския композитор Узеир Хаджибейли „Аршин Мал Алан“. „Това е дългоочакваната премиера на български език. Колегите от Дома на културата в Кърджали бяха така любезни да ни предоставят превода, а художествената редакция направи ръководителят на сцена „Кадрие Лятифова“ Сабиха Местан. Обработката на музиката и аранжимента са дело на Николай Младенов. В очакване сме колегите от Баку да ни предоставят оригиналните партитури, защото желанието ми е да осъществим мюзикъла с оркестър, в изпълнение на живо“, обясни директорът на ТМЦ-Кърджали Гълъб Бочуков. Той е и режисьор на българския вариант на спектакъла. Постановката е на главния режисьор на Държавната академична опера и балет на АзербайджанХафъз Гулиев.

Сценографията е на Томиана Томова-Начева, а хореографията – на Гинка Кирчева. Музиката е в изпълнение на оркестъра на Държавната академична опера и балет на Азербайджан и записът е предоставен безвъзмездно на театъра в Кърджали.

Всички спектакли ще се играят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Очакваме Ви! Заповядайте!

Това съобщиха от ръководството на театъра.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини