Демократична България регистрира листата си в РИК

Кандидатите за народни представители от „Демократична България”, които ще се състезават на парламентарните избори на 4 април 2021 г. в Девети избирателен район – Кърджали, се явиха в РИК. Те подадоха необходимите документи и получиха регистрация.

Начело на листата е журналистката Вилдан Байрямова, представител на гражданската квота. На втора позиция е общинският съветник и областен лидер на партия „Демократи за силна България” Радослав Милев.

На трето място се нарежда Левент Хасан от Момчилград, четвърта е Евелина Календжиева от Крумовград, пети – Шукри Мехмедали от Ардино, прекарал дълги години в Централния софийски затвор, заради несъгласието си с т.нар. Възродителен процес.

На шеста позиция е Агоп Узунбохосян, директор на Астрономическата обсерватория и председател на дружеството на арменците в Кърджали, изявен демократ и активист от първите дни на промените в България, бивш общински съветник от СДС. На седмо място е Елена Шукерска, инженер, също бивш общински съветник от СДС. Емилия Георгиева и Стоян Стоянов, председател на общинската структура на ДСБ, от Кърджали заемат последните две места в кандидатсдката листа.

Областният лидер на ДСБ Радослав Милев съобщи за „Нов живот“, че се надява „Демократична България” да привлече много повече гласове от прогнозираните и да поднесе голямата изненада на тези избори.

Той определи Вилдан Байрямова като един силен кандидат. „В нашата листа е включен Шукри Мехмедали, прекарал годините между 1984 и 1989 в „Белене”. Той е бил там заради принципите си и защото се е противопоставил на смяната на имената. Добре издържана листа на една демократична формация, която ще постигне значителен резултат на тези избори”, обобщи Радослав Милев.

НЖ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини