Светът е все по-прекрасен за Елина Батинкова

Единадесетокласничката Елина Батинкова се класира за националния кръг на ученическата олимпиада по руски език.

Елина е ученичка в чуждоезикова паралелка на СУ „Златаров“ и изучава руски език от 5 клас.

Тя разказа, че оттогава той ѝ е любим. Харесва езика, харесва и методите на преподавателката си Радка Муратева, която успява да привлече вниманието на учениците и да им вдъхне любов към руския език и културата.

Още в 6.клас Елина печели международно състезание с мултимедийна презентация на руски език на тема „С Русия заедно в XXI век“. Наградата ѝ е екскурзия в Москва и щастието „да се докосна до тази прекрасна страна“.

Участва в училищните олимпиади по руски език още от 9. клас и винаги е успявала да се класира за областния кръг. Тази година, се чувства щастлива, защото за пръв път ще бъде и на националния кръг. За да стигне до него, тя е преминала отлично през стандартните тестове с въпроси върху слушан и четен текст и редица граматични и лексикални задачи. Темата, по която е писала е била „Колко е прекрасен светът“, но признава, че сега той е още по-прекрасен.

Елина продължава подготовката си, за да представи достойно себе си и училището на 6 март,  на Националния кръг на олимпиадата по руски език.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини