Ремонтът на пътя Асеновград - Кърджали започна

Вече стартира рехабилитацията на пътя Асеновград – Кърджали в границите на асеновградска община. Това съобщи пред медии заместник-кметът на града Стоян Димитров.

„Проектът се изпълнява съгласно договор между Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и фирмата изпълнител.

В момента се подменят всички бордюри и частично тротоарни настилки, като се запазва габарита на пътя в населените места“, увери Димитров.

Той припомни, че община Асеновград е поела ангажимента, съгласувано с кметовете на населените места, през които преминава участъкът и общинската комисия по безопасност на движението, да бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени неравности – там, където е необходимо.

Целта е да се намали скоростта на автомобилите и да се гарантира безопасността за живота и здравето на населението.

Пешеходните пътеки ще бъдат обозначени и с осветление. При разклона за село Мулдава се предвижда и строеж на трето платно, за да се осигури изграждане на забавителна лента за ляв завой.

Ремонтът на този пътен участък се чака от години. В границите на област Кърджали пътят бе ремонтиран и е в добро състояние.

От страната на Асеновград същият е в незадоволително състояние и се извършва само текуща поддръжка.

Рехабилитацията стартира от село Червен. През изминалата седмица бяха извадени всички бордюри от лявата страна на пътя в посока Кърджали и започва полагането на нов бордюр.

„На места ще се наложи ограничаване на движението, като преминаването няма да бъде спирано нацяло. Ремонтът по трасето ще се осъществява поетапно, за да може да се осигури пропускателен режим на движещите се от там моторните превозни средства (МПС)“, каза в заключение заместник-кметът Димитров.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини