Златаровци честват своя патрон

         16 февруари, Професионална гимназия по туризъм – гр. Кърджали, отбеляза 136 години от рождението на своя патрон проф. д-р Асен Златаров. На днешния ден по традиция новопостъпилите ученици – осмокласниците – поднесоха цветя пред портрета на големия учен, общественик и белетрист и тържествено положиха Златаровска клетва.

Програмата за отбелязване на патронния празник започна седмица преди това с конкурса „Открий таланта/ твореца в теб” за рисунка, есе, фотография и презентация на тема   „Аз и моето училище”.  Много от учениците откликнаха на предизвикателството и се включиха активно, като изразиха  идеите си в рисунки и фотографии,  и показаха творческия  си потенциал в писането на есета и изготвянето на презентации.

      Интерес сред гимназистите предизвика и проведената онлайн викторина, свързана с историята на училището, както  и живота и дейността на Асен Златаров. В рамките на няколко дни, преди честването на патрона на училището, в началото на всеки първи учебен час  учениците получаваха по два въпроса.  Критерии за оценяване бяха точността на фактите и събитията и времето за отговор. След първия ден всеки следващ беше очакван с огромен интерес и желание за получаване на следващите два  интригуващи  въпроса и изпращане на правилните отговори.

            Мероприятията по случай Патронния празник продължиха и със състезанието за домашно приготвени сладки на тема „Свети Валентин”.  За младите хора това бе начин да покажат своите умения в сферата на сладкарството и да  изразят въображението си по необичаен начин.  Празникът стана повод за  учениците от XII б клас, професия „Хлебар-сладкар” да приготвят за осмокласниците атрактивно украсени сладки с формата на сърце. Милият жест докосна сърцата им и ги изпълни с радост.

     Всички изявени участници в конкурсите и състезанията  бяха наградени от директора на ПГТ инж. Марияна Стратиева. На всички ученици, учители и служители на учебното заведение тя пожела много здраве, съзидателност и новаторство в личен и в професионален план.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини