Лото туристи наводниха Италия

Германци, австрийци и други чужденци се отправят към Италия, за да се включат в лотарията за рекордния джакпот от 131,5 милиона евро. Някои кацнаха в Милано днес за няколко часа, само за да изпробват късмета си, предаде Асошиейтед прес.

Германският вестник "Билд" съобщи, че 140 пътници от чартърен полет на "Еър Берлин" са спечелили в телефонно състезание безплатни самолетни билети за днешния следобеден полет от Берлин до миланското летище Малпенца. Освен безплатните места, те получили безплатно ястие, чаша еспресо и възможност да купят билети за лотарията Супереналото от магазин на миланското летище.

Пътниците, обаче, нямат право да напускат аеропорта. По-късно днес те ще отлетят обратно за Берлин, навреме за вечеря и за да видят дали са спечелили, съобщи италианският телевизионен Канал 5.

Шестцифрената комбинация ще бъде изтеглена около 20.30 ч. Никой не е познал печелившите числа от януари и сега джакпотът е най-големият както в Италия, така и в Европа, според италианските медии.

Австрийци, хървати и словенци, живеещи близо до Италия, масово минават границата, за да опитат късмета си, съобщава австрийската информационна агенция АПА. Много от тях пълнят ресторантите и хотелите в района Алто Адидже или Южен Тирол по границата с Австрия.

Самите австрийци говорят за нов вид почивка - "лото туризъм". Френски туристи също пътуват до съседна северозападна Италия, за да се включат в лотарията. Много германци купуват билети в курортните градове около езерото Маджоре, а билети от Супереналото са толкова популярни във Венеция, колкото и пощенските картички.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини