БСП настоява веднага да бъде разгледан текстът за видеонаблюдение на изборите

БСП настоява веднага да бъде разгледан текстът за видеонаблюдение на изборите. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова на поредната среща, инициирана от левицата, с партии и организации за общ фронт за честни избори.

"С днешната среща - поканени са 12 организации, ставаме над 50, които приемаме една обща декларация с основни принципи за взаимодействие и помощ за гарантиране на честни избори. Всички ние настояваме веднага да се внесе за разглеждане в парламента нашето предложение за видеонаблюдение на изборния ден - по-точно за броенето на бюлетините вечерта и съставянето на протоколите", каза Нинова. Тя отбеляза, че законопроектът на БСП за промени в Изборния кодекс е внесен на 21 януари и до ден днешен няма движение по него.

"Въпреки настояването ни, нито една комисия - нито правна, нито друга комисия го е разгледала. За нас това не е изненадващо, защото управляващите се страхуват от истината за изборите и очевидно не искат да придвижат въпроса за видеонаблюдението", коментира лидерът на БСП.

Според нея има достатъчно парламентарно време за промяна на този текст в Изборния кодекс. "Когато има лобистки закон, сме гледали ужасяващи практики - да се гледа на две четения в един и същи ден, без възможност дори да внасяме предложения между първо и второ четене. Така че когато управляващите искат, могат да го направят", посочи Нинова.

Относно общия фронт за честни избори, лидерът на БСП съобщи, че са поканили на среща и "Демократична България", и Мая Манолова. Имахме разговор с "Демократична България", разбрахме се да си сътрудничим на експертно равнище, да си помагаме взаимно - ние с нашите членове в секционните комисии, със застъпници и наблюдатели и с тяхната платформа "Ти броиш", добави Нинова. "Мая Манолова нито отговори, нито присъства на днешната среща. Очевидно темата за общ фронт за честни избори не е интересна за нея", коментира тя.

Попитана дали се обмисля допитване в БСП и по отношение на издигането на президента Румен Радев за втори мандат, каквато идея изрази Кирил Добрев, Корнелия Нинова коментира, че в БСП такива важни въпроси се решават от колективните органи. Така че всеки, който има някакво предложение, да го внесе, Националният съвет като колективен орган ще вземе отношение, добави тя.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  До
  дон Воайор
  2 -2
  18:09, 12 фев 2021
  На камерите ще се виждат ясно цепките на Мая и Корни!

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини