Станишев пише доноси до Брюксел. Преглед на националния печат.

„24 часа"

Клипове срещу измамници насред турски сериали

Клипове с предупреждения за телефонни измамници да пускат насред турските сериали "1001 нощи" и "Перла" телевизиите в Смолян, ще предложи полицейският шеф в града комисар Кирил Хаджихристев. Според него 90% от излъганите са жени над 60 г., които не гледат новини, а стоят с часове пред екрана.

„24 часа"

Новата зала поевтиня със 17 млн. за 19 дни

За точно 19 дни цената на дългоочакваната многофункционална зала на София падна с цели 17 милиона лева. Поне на пръв поглед този факт не е следствие от световната финансова криза. Просто новият премиер Бойко Борисов успял да убеди фирмата изпълнител да се откаже от печалбата. Вчера лидерът на ГЕРБ и шефът на "Главболгарстрой" Симеон Пашов подписаха анекс към договора от 23 юли. Тогава подпис под контракта сложил бившият председател на ДАМС Весела Лечева. Първата копка на "Червено знаме" пък бе на 2 юли, 3 дни преди изборите.

„Труд"

Намериха 50 см тел във вените на болен

Хирурзи от Националната кардиологична болница, ръководени от д-р Людмил Бояджиев, извадиха от вените на пациент метална тел, дълга 50 см. Тя е била забравена в тялото на Недко Недков (37 г.) от гр. Шивачево, когато през април т.г. му е правена мозъчна операция. Според пациента, току-що излязъл от упойка, това се е случило в столичната болница "Св. Иван Рилски". Повече от три часа трябваха на екипа на д-р Бояджиев, шеф на кардиохирургията, да изтегли много внимателно телта и да отстрани образувалите се върху нея опасни тромби.

„Сега"

Властта "пестила" с по-високи заплати и повече чиновници

Увеличение на наетите лица и на заплатите в държавното управление през юни отчете вчера НСИ. Това нямаше да звучи скандално, ако не беше във времето, когато предишното правителство страстно прокламираше съкращения и замразяване на заплати като опит за пестене в условията на жестока финансова и икономическа криза. В последния месец преди изборите - юни, наетите на трудов и служебен договор в държавното управление са били 132 054. Това е с 639 повече от състава на административния апарат през май.

„Стандарт"

Доноси в Брюксел

Доноси в Брюксел пишат червените. Паника обхвана "Позитано" след разкритията на новите министри за грандиозни злоупотреби на предшествениците им. Ще сезираме ЕС, ако има метла в администрацията, каза Сергей Станишев след заседание на червеното политбюро вчера. Не се боим от проверките, много от фактите са взети от въздуха, допълни той. Би трябвало да се засрами от кражбите по време на управлението си, а не да се оплаква в Брюксел, контрира премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че се съкращават парашутисти по формулата 8:5:3. Няма метла, а ревизия на неизгодни за България сделки, коментира Синята коалиция. Вместо да се оплаква в Европа, Станишев трябваше да даде министрите си на прокурор, каза Яне Янев.

„Монитор"

Алексей си отива

Бившият командос и бизнесмен Алексей Петров от вчера вече е и бивш съветник в ДАНС. Това стана ясно, след като новият директор на родното ФБР Цветлин Йовчев освободи съветниците в кабинета на предшественика си Петко Сертов. Освен това новият председател на агенцията ще предложи на Министерския съвет това звено да бъде закрито, съобщиха вчера официално от ДАНС. Освен Алексей Петров в кръга съветници на Сертов, наречен "кабинет", влизат още говорителят на ДАНС Зоя Димитрова, началникът на кабинета Ценка Василева и данъчният експерт Димитрина Захаринова. Те също напускат постовете си. От агенцията обясниха, че има теоретична вероятност част от тях да бъдат преназначени, но на други позиции.

„Дума"

Режат детските добавки

Заради финансовата криза не всички родители ще получават детски добавки. Това каза в Петрич зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, предаде радио "Фокус"-Пирин. Симеонова поясни, че въпросът за равнопоставеност на всички е дълго дискутиран в българското обществено пространство, но за съжаление това е моделът, който е приет преди четири години, когато се казваше, че България не е в условия на криза, а в икономически подем. По нейните думи точно сега, в условия на криза, е трудно да се върне старото положение, когато са плащани детски добавки на всички деца. Симеонова смята, че семейството не разчита именно на тези семейни надбавки за отглеждане на децата. Затова на този етап социалното министерство ще заделя пари, които да са гарантирани на семействата с по-нисък социален статус.

„Дневник"

В последния месец на старата власт: Още сделки за ловните полета

Старото ръководство на Държавната агенция по горите (ДАГ) е избрало концесионери за близо половината от 111-те ловни участъка и всичките седем ловни стопанства, за които обяви процедура в последните месеци от управлението на тройната коалиция. Сред спечелилите да стопанисват участъците за 15 години са фирми на бизнесмена и член на Висшия съвет на БСП Георги Гергов, на бившия депутат от БСП Стоян Проданов, на съсобственика в една от най-големите алкохолни фирми Миню Стайков. Сред новите-стари стопани е и Гео Дундаров, който стана известен със скандалите около незаконното заграждане на частни имоти и сгради до язовир в Еленския Балкан. Новите имена се прибавят към вече известните - на депутата от ГЕРБ Емил Димитров, на бащата на шефа на "Лукойл България" Валентин Златев и на турския бизнесмен и банкер Фуат Гювен.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини