58-годишна жена загина при катастрофа в центъра на Кърджали

58-годишна жена загинала при пътно произшествие в Кърджали. Около 18,30 часа снощи на ул.“Републиканска“ челно се ударили лек автомобил „Алфа Ромео“ с 49-годишен водач и микробус „Форд“, управляван от 23-годишен. В резултат на удара загинала 58-годишна пътничка от микробуса. Водачите са били тествани за алкохол. Пробата на шофьора на микробуса е с отрицателен резултат, а на водача на лекия автомобил техническото средство отчело 1,73 промила. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджалии извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство. Водачът на леката кола е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Екип на пожарната служба в Кърджали почистил пътното платно в района на катастрофата. Други четири пътни произшествия през последните три дни в областта са само с материални щети. Две от тях са в Кърджали, а другите две в землището на село Върхари и по пътя Фотиново – Хаджийско. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.     

Три бързи производства са образувани за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. Около 18 часа на 29 януари 54-годишен с „Ландроувър“ се блъснал в скат по пътя между селата Добромирци и Бенковски. Водачът напуснал мястото на произшествието и бил установен от полицаи час и половина по-късно. Тестът за алкохол отчел 2,40 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ.  2,34 промила отчел дрегерът на 48-годишен, който бил проверен около 16,30 часа на 29 януари в областния град. Издаден е бил талон за медицинско изследване и била взета кръвна проба за анализ. Около 17 часа на 30 януари в района на село Черноочене бил проверен 57-годишен водач на „Фолксваген“. Тестът за алкохол отчел 1,24 промила, издаден бил талон за медицинско изследване и взета кръвна проба. Тримата шофьори са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления в Кирково и Кърджали.

Водач с фалшива шофьорска книжка бил засечен при проверка в Кърджали. 32-годишен се придвижвал с лек автомобил и бил спрян на бул.“Христо Ботев“ на 29 януари. Водачът представил свидетелство за правоуправление на МПС, издадено в Белгия. При направена справка се оказало, че той се е ползвал от неистински официален документ. Задържан е бил в полицейското управление за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство. 

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини