Тервел Пулев нокаутира намибиец

Българският боксьор Тервел Пулев записа 16-та поредна победа в полутежката категория на професионалния бокс, след като надигра намибиеца Викапита Мероро в Дар ес Салаам, Танзания. 

По-малкият от братята Пулеви бе по-добрият по време на целия мач и в деветия рунд съперникът му се отказа. 

Това бе 16-та победа от 16 мача на професионалния ринг за Тервел, който през 2012 година спечели бронзов медал на Олимпийските игри в Лондон. 13 от тези срещи той е спечелил с нокаут. 

Преди този двубой по-малкият брат на Кубрат Пулев бе девети в ранглистата на Световната боксова асоциация (WBA), а успехът може да го изкачи още по-нагоре и да го доближи до мач за световната титла. 

Преди двубоя неговият промоутър Ивайло Гоцев каза, че целта на Пулев е мач за световната титла в полутежка категория през 2022 година.

За Викапита Мероро това бе 39-ти мач в професионалния бокс, като той регистрира десето поражение, а има и 29 победи.

Пулев описа срещата като уличен бой с много непозволени похвати от страна на неговия противник.

"Важното е, че ние променихме тактиката. Казаха ми "Тръгвай напред. Няма значение какво прави той. Нашата тактика е правилната". И го накарахме да отстъпи в последните рундове. Аз се опитвах да покажа на съдията, че ме държи, но нямаше едно официално предупреждение. Видя се, че с напредването на мача, в късните рундове, неговата форма отпадаше, а аз продължавах да си поддържам темпото и тактиката. Задухът е много голям. С това трябваше да се справя. Моят противник е от Африка и е свикнал", добави той.

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини