ДПС ще се стреми към четири депутатски места от региона, няма да се откаже и от пети мандат

ДПС ще се стреми към четири депутатски места в Кърджалийския многомандатен район, но няма да се откаже да се бори и за пети. На предстоящите парламентарни избори Движението ще се яви максимално мобилизирано. Реалистична е прогнозата за възстановяване на позициите от вота през 2014 г. ,когато партията взе 70,4% от гласовете и вкара четирима депутати в Народното събрание. Има потенциал и за по-добър резултат и завоюване на всички пет мандата. Това сподели за Кърджали бг вести председателят на областната структура на ДПС Ресми Мурад.

Вчера следобед се проведе онлайн заседание на Централния съвет на партията с участие на членовете му от Кърджалийска област. Бяха приети критерии и процедури за издигане на кандидати за листите на партията. В 7 общини на областта ще се проведат събрания за излъчване на номинирани кандидати. Провеждането им ще продължи до 14 февруари. На 15 февруари областната структура на ДПС ще обобщи подадените кандидатури. Те ще бъдат предоставени на Централният предизборен щаб, който ще има последната дума. Това сподели за Кърджали бг вести председателят на областната организация Ресми Мурад.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Докато се позволява партия на етническа основа да вилнее из българия ще има и такива нагли претенции. Дпс единствено разделя нацията и така ще бъде все по явно и опасно.
    Демагогията с наличието в нея на няколко еничери българи като мишката от бургас - мекерето цонев и такива като него -няма да баламосат никого.
Последни новини