След Нова тв, "Юнайтед груп" купува и "Телеграф"

Собственикът на БТК и нов собственик на Нова Броудкастинг Груп - „Юнайтед Груп“ - купува вестниците на Делян Пеевски.

„Юнайтед Груп“, водещият доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, днес обяви, че е постигнато споразумение за придобиването на българския „Вестник Телеграф ЕООД“ - най-големият вестникарски бизнес, от Intrust EAD, се посочва в съобщение на купувача до медиите.

Не се посочва цената на сделката.

„Развълнувани сме да обявим тази сделка. България е привлекателен пазар за „Юнайтед Груп“ и бизнесът с „Телеграф“ добре допълва другите ни медийни активи тук, давайки ни липсващия компонент – печатни медии“, коментира изпълнителният директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг.

„С „Телеграф“ като част от дейността ни, „Юнайтед Груп“ ще предлага пълния спектър от медийни услуги в България. Добавяме липсващото парче към пъзела, за да създадем 360-градусов бизнес тук. Виждаме възможност за бъдещо подобряване на всички издания в групата на „Телеграф“, както и за преминаване към дигитално съдържание, което ще засили дигиталното ни портфолио в България“, допълва Боклаг.

„Вестник Телеграф“ ЕООД управлява няколко търговски марки: вестниците "Телеграф" "Монитор", "Политика", "Меридиан мач", великотърновския "Борба", англоезичния Europost и техните онлайн сайтове.

Очаква се сделката да приключи през първото тримесечие на 2021 г. и подлежи на обичайни регулаторни одобрения.

„Юнайтед Груп“ навлезе на българския пазар, когато през 2019 г. спечели търг за придобиването на VIVACOM, водещата телекомуникационна компания в страната. Това е последвано от придобиването на най-голямата мултиплатформена медийна компания в България – „Нова Броудкастинг Груп“, което бе завършено през януари 2021 г.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини