Путин: Нито аз, нито семейството ми притежава "дворец"

Нищо от показаното в този филм, не принадлежи на мен или на близките ми роднини. И никога не е принадлежало. Ни-ко-га!"

Това заяви президентът Владимир Путин в разговор с руски студенти след въпрос на третокурсник от университет в Уфа за специалисти в петролната индустрия по повод филма на Фонда за борба с корупцията на Алексей Навални.

Това е и първият пряк отговор от държавния глава на обвиненията срещу него, започващи още от заглавието "Дворецът на Путин: Историята на най-големия рушвет". Филмът бе публикуван преди 5 дни и счупи всички рекорди по гледаемост на подобен жанр в Русия. Към момента само на профилът на ФБК отчита над 86 милиона гледания.

"В съвременния свят, когато става дума за обекти, струващи милиони, а може би и милиарди, винаги някъде по някакъв начин за продължително време остава следа. Тази "информация" се върти повече от 10 години, просто са решили да съберат всичко на едно място и да го пуснат в интернет, филми, някакви видеопрограми...", продължи Путин.

"Нали за 10 години все нещо трябва да е останало. Някакво оформяне на поземлени участъци, някакви финансови преводи, някакво оформяне при нотариус - в нотариалните регистри, в електронен вид...

Вместо всичко това имаме какво? Показали моя снимка как плувам бътерфлай уж в някакъв басейн, в който никога не съм ходил. Не знам какъв е този басейн. А така съм плувал в река Енисей през 2016 г.

В такъв случай всичко това е компилация, монтаж. Или ако използвам думите на известен наш герой: "Скучно е, момичета", да бяхте измислили още нещо."

След това Путин добави, че познава част от споменатите във филма хора, някои са негови бивши колеги или приятели, "някакви далечни познати, далечни роднини".

"Там има и хора, които изобщо не познавам. Въобще, просто никога не съм им виждал очите. Разбирам, че не им се иска да се появяват много близко до мен, защото на такива хора веднага налагат санкции. Част от споменатите впрочем се занимават с бизнес далеч преди да се познаваме."

Путин каза още, че единственото, от което се заинтересувал във филма, е производството на вино и премина към това какви мерки за стимулиране на този сектор е предприело правителството. "Може да отида при един мой познат (от винопроизводството) като правен съветник, но бизнесът никога не ме е интересувал - не защото е нещо лошо, напротив, но не е нещо, което ме влече."

Президентът даде пример със свои бивши колеги като Доналд Тръмп или Петро Порошенко, които са бизнесмени, и завърши с думите: "С подобно нещо не съм се занимавал ни-ко-га. Мисля, че това е достатъчно като отговор."

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  :)
  : )
  2 -2
  17:55, 25 яну 2021
  Няма такъв крадец като цар Путя.
  • Кр
   Крум
   2 0
   11:15, 26 яну 2021
   Няма крадци като феодалните и еврейски фамилии които богатееха през войните когато десетки милиони измираха, а държавите потъваха в дългове към тях!
 • 2
  Кр
  Крум
  0 0
  11:18, 26 яну 2021
  Към банките на Путин ли Гърция дължи производството си за 3 години, а Германия, Франция, Италия и всички фашистки европейски държави ако една година произвеждат без да потребяват може да се издължат!
 • 3
  Та
  така се получава
  1 0
  12:15, 26 яну 2021
  Че на тоя тъпак навални трябва охрана да му сложи. Щото като го пусне навън и понеже вече не е нужен на господарите си ище го очистят. И после ще сочат с пръст и ще казват- той беше. между другото от новичок бойно отровно вещество няма нито един починал досега.а уж е бойно отровно вещество

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини