Шоу на "Олд Трафорд", "Юнайтед" елиминира "Ливърпул" за Купата

"Манчестър Юнайтед" този път победи "Ливърпул" и това е с цената на елиминиране на вечния съперник за Купата на Футболната асоциация - 3:2 на "Олд Трафорд". Двубоят се превърна в спектакъл, предложи обрат, пет гола и още куп положения с поделено надмощие.

Преди седмица двата съперника спориха на "Анфийлд" във Висшата лига и резултатът бе 0:0. "Ливърпул" загуби във втори пореден мач, а вече от дълго време е без победа и явно изживява криза. "Юнайтед" е на другия полюс - тимът е и лидер във Висшата лига.

Мохамед Салах откри в 18-ата минута, слагайки край на прекрасна атака на гостите и на голова суша. Домакините обаче бързо изравниха - чрез Мейсън Гринууд в 26-ата.

В 48-ата Маркъс Рашфорд направи пълен обрат - отново в полза на "Юнайтед" този сезон. Но този път "Ливърпул" бързо възстанови паритета - точен пак бе Салах в 58-ата.

12 минути преди края Бруно Фернандеш заби за 3:2 от пряк свободен удар (долу), след като малко преди това се появи на терена. До края "Ливърпул" не успя да направи почти нищо запомнящо се в атака. Обратно - опонентът му изтърва четвърто попадение.

"Манчестър Юнайтед" и "Ливърпул" най-сетне сътвориха шоу със запомнящо се надиграване и голове - в последните години "червените" от "Анфийлд" доминираха. Сега обаче те имат само една победа в седем срещи.

Началото бе равностойно. Добри възможности се откриха пред Мейсън Гринууд, но той не ги оползотвори. Стигна се до бързата размяна на голове. В края на първото полувреме "Юнайтед" упражни надмощие и още тогава изтърва пълния обрат.

Той стана факт веднага след почивката, като този път Гринууд и Рашфорд си размениха ролите на асистент и голмайстор. След това "Ливърпул" натисна и имаше най-добрите си минути - Салах изравни от грешка на "червените дяволи" при изнасянето на топката.

Превъзходството на тима на Клоп продължи. Две възможности се откриха пред Салах, както и пред Андрю Робъртсън, спрян от вратаря Дийн Хендерсън.

Тук "Юнайтед" удържа и това се оказа решаващо. Дочака и момента си, дошъл със спечелен свободен удар от страна Единсон Кавани. Уругваецът удари греда малко преди края (горе).

В следващия кръг "червените дяволи" отново срещат силен съперник - "Уест Хем", пак на "Олд Трафорд".

Други резултати от днес: "Челси" - "Лутън" 3:1, "Брентфорд" - "Лестър" 1:3, "Фулъм" - "Бърнли" 0:3.

Източник: ClubZ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини