На 87 години почина легендарният водещ Лари Кинг

Лари Кинг, дългогодишният легендарен водещ, почина на 87, съобщава News.bg, позовавайки се на СиЕнЕн. Синът му Шанс потвърди смъртта на Кинг в събота сутринта.

Кинг водеше "Лари Кинг на живо" по CNN повече от 25 години.

"С дълбока тъга Ora Media съобщава за смъртта на нашия съосновател, водещ и приятел Лари Кинг, който почина тази сутрин на 87-годишна възраст в медицинския център Cedars-Sinai в Лос Анджелис", се казва в изявлението.

"В продължение на 63 години и в различни платформи на радио, телевизия и дигитални медии, хилядите интервюта, награди и признания на Лари, са доказателство за неговия уникален и траен талант като телевизионен водещ." 

Кинг е хоспитализиран с Covid-19 в началото на януари в Cedars-Sinai, коментира източник, близък до семейството. Той се бори с редица здравословни проблеми, претърпя няколко инфаркта. През 1987 г. той претърпя петкратна байпас операция, вдъхновявайки го да създаде кардиологичната фондация "Лари Кинг", за да осигури помощ на тези без застраховка.

Кинг разкри през 2017 г., че е бил диагностициран с рак на белия дроб и е претърпял успешно операция за лечение. Той също се подложи на процедура през 2019 г. за лечение на ангина.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини