6 °C

Масовото тестване на учители в област Хасково започва от понеделник

От 25 януари до 3 февруари ще се проведе масовото тестване с антигенни тестове на педагогически и непедагогически персонал в училищата от област Хасково, съобщиха от Областния оперативен щаб на база  доклада  от РЗИ пред Областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.
 
За цялата област са предназначени 3199 теста. От тях 2 362 са за учители, а 837 за помощен персонал.
Те ще бъдат извършвани във всички 77 училища.

До края на деня ще бъдат раздадени и последните тестове по училищата.

Изследването ще се осъществява от медицинския персонал, работещ към училищата. Заедно с получаването на тестовете през тази седмица медицинските лица са преминали и обучение за провеждане на масовото тестване.

От РЗИ-Хасково са уточнили, че в училищата, в които не е налично медицинско лице, организацията по провеждане на тестовете се осъществява от общините.

Тестването е доброволно и цели да се намали възможността за предаване на инфекцията от Ковид-19 в училищна среда, както и да допринесе за направата на моментна карта на реалното разпространение на вируса сред населението.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (21)

 • 1
  Ов
  Овчеландия
  9 -14
  14:26, 22 яну 2021
  "Отварянето" ще е като в кланицата на месокомбинат... Виж коментара
 • 2
  Pu
  Purko
  25 -6
  14:38, 22 яну 2021
  Днес тестваме - отрицателно, утре отваряме училищата и след 2 дена всичко е положително, какъв е смисъла? В черешата има червей ако я провериш, иначе няма червей.
 • 3
  Уч
  Учителка
  24 -9
  14:46, 22 яну 2021
  Не лъжете! Тестването е задължително, а не доброволно!
  • Ki
   Kiro
   13 -19
   15:08, 22 яну 2021
   Марий, Булка, кой така те излъга, че било задължит... Виж коментара
  • Аз
   АЗ
   12 -11
   21:50, 22 яну 2021
   И правилно... Трябва да е задължително!!!
 • 4
  Сл
  случаен
  31 -5
  16:25, 22 яну 2021
  Нямаше ли да бъде по - добре да направите тестове за антитела. Така поне можеше да се направи извод колко процента от населението на страната ни се е срещнало вече с вируса. А тези антигенни тестове са само загуба на време и пари, естествено. Ако има болен - той би се изследвал и сам.
 • 5
  Посочете, за да прочетем.После задължително да се тества мозъкът на началниците,въобразили си,че са в сарая на татко си, пък може и в каруцата му.
 • 6
  Об
  Обективно!
  12 -9
  19:59, 22 яну 2021
  Учителите нямат вина, това е ясно! По-скоро заразата идва от децата, това всеки го знае. А, какво да кажем за магазините, където няма и минимален контрол от РЗИ на болни хора, които ходят без маски.
  • Ed
   Edin ot selo
   11 -3
   20:56, 22 яну 2021
   Да проверяват кръчмите по селата играят карти и пият скришно да глобяват собствениците и ходят без маски.
 • 7
  Ко
  Колина
  9 -17
  21:08, 22 яну 2021
  Ей пъ те даскъля все са недоволни , първо разнасят... Виж коментара
 • 8
  Ма
  Марина Марашева
  11 -18
  21:13, 22 яну 2021
  Не стига, че им увеличават заплатите на тия ,дето... Виж коментара
  • Ма
   Маринке,булко хубава
   9 -6
   23:02, 22 яну 2021
   Като ти казваше майка ти, за учителка да учиш, ти след махалки тичаше.Сега ръсиш злоба и завист.Личи се, че на повече от 2 стана тъчеш,та си толкова пъргава,ама поизкъпвай се малко,пък и устата си измивай,че дъхкаш.Совалката иска чиста уста. И да знаеш-учителят заслужава поклон.Между другото- научи пунктуацията .
 • 9
  Ва
  Валентина Димитрова
  5 -12
  21:18, 22 яну 2021
  А как ще ни отговорят на нас учителите като ги поп... Виж коментара
  • Ет
   Ето така
   4 -2
   21:37, 23 яну 2021
   Ти на родителската среща ваксинирана ли дойдеш? Детето ти ще бъде ли ваксинирано? И коя си ти,че да ти отговарям.Има Конституция, прочети я. Сега бягай да сложиш 2 ваксини- за по- сигурно, Валентина.
 • 10
  Ма
  мандатност
  17 -3
  21:26, 22 яну 2021
  Мандатност на директорките на училища! И няколко години са им много. Щом ще стават директорки за престиж и за да стоят на директорски стол - ясно е че не го правят от любов към образованието - искат да си назначават дружки и да превръщат цяло училище в бащиния. Затова- навън! МАНДАТНОСТ! И ЗАТВОР ЗА МРЪСНИЦИТЕ!
  • То
   Точно така
   9 -1
   23:11, 22 яну 2021
   Само за бай Ставри са- в Централния.Превръщат училището не само в бащиния.Облечени във власт,си мислят, че държат Господа за пардесюто. Жалки нещастници, още по-жалки са тези, които ги закрилят.Нищожества
 • 11
  Не
  Нели Огнянова
  6 -9
  23:29, 22 яну 2021
  Ако работите на тютюна в Сърница , Караманци или Черноочене може и без тест ,но в Хасково мили мой и щом ви назначават да ни учите децата само с тест и ваксина !!!
 • 12
  Не
  Нели Огнянова
  6 -9
  23:32, 22 яну 2021
  Ако работите на тютюна в Сърница, Караманци или Черноочене може и без тест и ваксина, но щом ви назначават в Хасково да ни учите децата само с тест и ваксина!!!........
  • Dl
   Dl
   5 -6
   23:55, 22 яну 2021
   Ако ми го слагат отзад може и без презерватив ма ако е отпред само с намордник за да не се роди друг олигофрен като мен.Ти не си никоя за да държиш сметка как ще ти учат децата прибираш си ги в къщи като не ти харесва.Като ти гледам мисленето ко мясат на теб няма и смисъл да учат
  • Бр
   Браво DI
   2 -2
   13:44, 23 яну 2021
   Да работят, ама няма работят на тютюна.Затова са учили учителите.На тебе освен тютюна ти отиват и други полски дейности.Не се обиждай- по всичко ти личи.Като се върнеш от къра или от баира, седни малко запетаите да научиш. Понакуцваш и в теория, и в практика

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини